Portretsessie met Christine van Kdootjes

By June 22, 2015Blog, Business Portrait, Portrait
Christine Wijsbeek, Kdootjes

Ik had een ‘simpele’ (lees: niet teveel poespas) portret shoot met Christine van Kdootjes. Ze wilde graag een foto in haar showroom, zodat je nog wat van de leuke spulletjes op de achtergrond ziet. Daarvoor ging ik naar Valkenburg…In Zuid-Holland wel te verstaan niet in het uiterste zuidelijke puntje van ons land.

Op het moment dat ik bij haar was, kwam het met bakken uit de lucht, lekker donker dus. Normaliter maak ik – zoals wel bekend inmiddels – graag gebruik van daglicht, want naar mijn mening: hoe natuurlijker, hoe beter! Echter, kun je niet altijd vasthouden aan principes en I have to get the job done, immers.

Deze portretten heb ik met twee speedlights geschoten – ik moest met het OV, vriendlief had nl. de auto nodig. Ik kon dus niet mijn Elinchrom Quadra’s meenemen..want zwaar. Het main licht heb ik schuin achter mij aan de rechter kant geplaatst, ietwat van haar af gedraaid. En het tweede licht staat achter het meubelstuk om de achtergrond wat op te lichten.

Ondanks dat ik twee reportageflitsers in combinatie met een beetje daglicht en een reflectiescherm heb gebruikt, denk ik dat ik toch aardig erin ben geslaagd het daglicht te kunnen simuleren voor een natuurlijke look & feel.

Met strobox heb ik een plaatje kunnen maken van de ruwe opstelling:
lighting-diagram-1435230141

Settings: Canon 50mm 1.2. 1/160, 2.8 iso 200/250. De main flitser staat op manual 1/8 -3/4. En ik heb een Photek plu met diffuser gebruikt. De tweede flitser staat eveneens in m-modus 1/16 en het licht wordt verspreid via een shoot-through plu.

——-

I shot this simple and colorful portrait of a happy webshop owner in her showroom. It was pouring and kinda darkish outside, but I managed to simulate some sun/daylight. Normally I am a natural light photographer, but sometimes life demands a different approach. I used two speedlights, 1 placed slightly to the right behind me with a #photek umbrella & diffuser and 1 with a smaller shoot through umbrella in the back to lighten up the background. Shot with a 50mm 1.2 at 160, 2.8 iso 200. Processed with a vsco preset in LR, tweaked with PS and finetuned with Alien Skin exposure 7. #visualstorytelling

Christine Wijsbeek, Kdootjes
Christine Wijsbeek, Kdootjes
Christine Wijsbeek, Kdootjes

2 Comments

  • Elja says:

    Supermooi! Nu moet ik nog even gaan googlen wat een speedlight is. 🙂

    • Bibi says:

      Ha Elja, thanks! Een speedlight is een ‘normale’ reportageflister. Je kent ze wel die zwarte plastic uitbouwsels die vaak bovenop een camera zijn geplaatst 😉 De Engelse benaming voor deze reportageflister is dus een speedlight.

Leave a Reply