Eens in de zoveel tijd komen er mensen op mijn pad waar ik meteen weg van ben en bewondering voor heb. Hoe kan ik ook anders, als iemand niet alleen zo zichzelf is, maar ook nog eens dapper is en stevig in haar schoenen staat? Zo ook deze vrouw. (Note: De foto’s kunnen confronterend zijn!)

Vorige week (seotember 2013) kreeg ik een privébericht via Facebook: “Bibi, mijn vriendin heeft borstkanker en omdat ze het brca1-gen heeft, heeft ze haar borsten ook direct laten verwijderen. Wil jij hier een storyboard over maken en een fotoshoot met haar doen? Ze wil dat graag vastgelegd hebben!” Ik moest even slikken, want dat valt toch wel koud op je dak zo’n vraag. En toch kon ik hier een geen ‘nee’ op zeggen. Zoveel vrouwen hebben met borstkanker te maken en overlijden aan deze ziekte, en niet alleen vrouwen op leeftijd maar ook jonge vrouwen in de bloei van hun leven. Het is voor mij weer een flinke opschudder: zuiniger zijn op mijn lijf en leven én zo nu en dan checken of alles nog oké is daar binnen.

Toch was het bovenstaande niet mijn hoofdreden om haar te helpen. Ik was geraakt door de vraag, maar ook de dappere beslissing en de nuchtere en pragmatische mindset van dit meisje. Want met één beslissing word je -voor het gevoel- onvrouwd. Ik hoop dat ik haar op mijn manier kan helpen met het verwerkingsproces. Want ze is zeker niet minder vrouw. Misschien nog wel meer!

Meis, je bent prachtig. Ik duim voor een voorspoedig herstel.

PS. De foto’s zijn met toestemming geplaatst!

Documentary Kim brca

Documentary Kim brca