Sinds een jaar werk ik samen Samen voor Elkaar, een project van Gemeente Haarlem, waarbij ‘do-gooder’s’ ofwel Haarlemse Helden in het zonnetje worden gezet. Deze mensen helpen als vrijwilliger of uit de goedheid van hun hart bijv. naasten, mensen in nood of buitenlandse kinderen met een taalachterstand.

Zo had ik begin juni, samen met Annemieke die de interviews afneemt, een afspraak met Mirjam van Vluchtelingenwerk om een portret van haar te maken. Zij is initiatiefneemster van de Wereldtuin, een moestuin, en Wereldkeuken waar vluchtelingen en migranten in Haarlem de kans krijgen zich op een laagdrempelige én gezellige manier sociaal en maatschappelijk te ontwikkelen. Door als vrijwilliger in keuken, restaurant of tuin te helpen, kunnen zij hun niet alleen hun netwerk uitbreiden, maar ook op een prettige én veilige manier de Nederlandse taal leren.

Mirjam wilde graag met Peggy, de dame links, op de foto, want Peggy is het brein en de vrouw met groene vingers van de moestuin. Eigenhandig en zeer pragmatisch heeft zij de moestuin opgebouwd. Zo bestaat de omheining van enkele gewassen uit de onderdelen van een oude trampoline. Ik vind het knap!