Deze vriendelijke baardmeneer (van het Sociaal Wijkteam in Haarlem) had ik in mijn thuisstudio voor een simpele cleane , recht toe recht aan profiel/visitekaartfoto.

Ik geef mijzelf altijd weer een leuke uitdaging om te experimenteren met nieuwe lichtopstellingen. Deze keer had ik geschoten met mijn nieuwe Elinchrome Quadra met hierop een Photek paraplu om het licht zachter te maken. Om de achtergrond iets lichter te maken, heb ik iets verscholen achter een wit reflectiescherm, dat links van Misja staat opgesteld, een tweede flitskop geplaatst. Eigenlijk is het handiger om twee flitskoppen te gebruiken om de achtergrond egaal te belichten, zodat je niet extra met Photoshop in de weer hoeft.

Zoals gezegd, experimenteer ik graag zodat ik weet wat het resultaat is onder verschillende omstandigheden en vooral wat je wel of niet moet doen. Hoewel, er is natuurlijk geen goed of fout. Ik ben van mening dat het gaat om het resultaat dat je wilt behalen en of je kunt beantwoorden aan de wens van de klant.

Leave a Reply