Mijn eerste presentatie over mijn werk als visual storyteller en een serie die ik heb gemaakt over vrouwen met een pestverleden, achter de rug. Niks is zo spannend voor een achter-de-schermen-figuur als ik om juist eens in de spotlight te staan. Normaliter vertel ik het verhaal van anderen -lekker veilig, en nu was het eens tijd voor mijn eigen verhaal. Een vreemde gewaarwording, maar wel een met een goede afloop.

Het event waar ik mijn hele 10minuten durende verhaal hield, werd georganiseerd door Adrianne van Doorn tijdens de Monday Meetup van Seats2Meet. Zij wilde een event organiseren voor haar netwerk, voornamelijk mensen uit de wereld van de hulpverlening. En ik wilde graag exposeren met mijn serie over pesten. Onze missies werden dus aan elkaar gekoppeld door S2M. Want dat is waar de meetup voor staat: netwerken en verbinden. En een onderwerp als pesten past natuurlijk mooi thuis in de hulpverlening.

Men zegt dat je vooral uit je comfortzone moet stappen, wil je ergens komen. En spreken is zeker buiten mijn bubbel. Echter, wel heel toepasselijk op het thema van het evenement ‘Buiten je kaders’.

Ondanks zenuwen, een goed verhaal -volgens de reacties- neergezet, en mijn eigen grenzen leren verkennen. Het mooiste van het praatje was toch wel dat bij introductie van mijn pestserie, de vrouwen die erbij konden zijn een groot applaus kregen. Waarom? Omdat ze durfden mee te werken aan mijn serie, een zeer persoonlijke serie, hun verhaal openbaar hebben gemaakt en ook nog in de zaal zaten.

Vrouwen met een Pest-verleden ┬ęBibi VethIk houd van verhalen vertellen en mensen zichtbaar maken. Maar die blije gezichten en waardering die de dames kregen, en de trots die zij voelden, dat is toch wel waarom ik dit werk ben gaan doen.

Mijn serie Vrouwen met een Pest-verleden is de komende 2 maanden te zien bij S2M in Utrecht.