Werkwijze

Wie?

Mijn naam is Bibi Veth. Naast fotografie vul ik mijn dagen graag met lezen, ik sport geregeld, want dat maakt ruimte in mijn koppie en ben ik verslaafd aan koffie, een mean matcha latte (met havermelk) en chocolade. Sinds 2011 ben ik freelance fotograaf. Al noem ik mijzelf geen fotograaf, maar Visual Storyteller. 1. Om mij anders te presenteren, er zijn immers legio fotografen. En 2. omdat het woord fotograaf niet omvat wat ik met ‘mijn’ fotografie behels. Als visual storyteller met een liefde voor fotografie en de verhalen achter de gezichten, ben ik altijd op zoek naar meer: naar de authenticiteit, wat ons uniek maakt en ons ware zelf. Dat is wat ik bloot wil leggen: de innerlijke kracht.

Wat?

Ik ben visual storyteller, geen fotograaf. Dat houdt in dat ik verhalende
beelden maak. Met behulp van mijn portretten wil jou kennis laten maken met jouw ware zelf, zodat je daar trots op kunt zijn en hier kracht uit kunt halen. En door evenementen en workshops vast te leggen met mijn alziende oog én op mijn unieke wijze, geef ik op een levendige manier de essentie weer van de gebeurtenis.

Waarom?

Ik fotografeer naar het motto: “A good portrait photographer shows the outside. A great one shows the inside.” Het is dus niet alleen mijn missie om de ware ik te tonen middels mijn portretten. Want ik ben van mening dat fotografie  belangrijk is voor de herinnering, maar zeker in deze tijd voor op websites en social media. Het is belangrijk om ons gezicht te laten zien: met wie heb je te maken als je als bezoek op een site komt? Dat komt het vertrouwen ten goede. Ik ben echter ook van mening, dat door het vertellen van verhalen middels foto’s wij onze wereld wat eerlijker en authentieker kunnen maken.

Goede fotografie is een must-have…

In deze tijd is het een no-brainer om zichtbaar te zijn op sociale netwerken en websites. Mensen willen immers weten met wie zij te maken hebben, vooral als je iemand wilt inhuren of iets wilt kopen via een webshop. Op basis van het gevoel van vertrouwen, maken mensen een beslissing. Het is heel simpel: als je een hotel of bnb wilt boeken via Airbnb, dan doe je dat ook niet zonder eerst de foto’s van de ruimte te bekijken, de faciliteiten te scannen en de reviews te lezen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor hetgeen jij te bieden hebt: een goed portret maakt je zichtbaar en geeft vertrouwen of maakt het in ieder geval tastbaar. Een mooi overzicht van een evenement of workshop kan de geïnteresseerde net over de drempel helpen en het gevoel geven ‘daar moet ik bij zijn!’ Dat maakt goede fotografie onmisbaar.

Expertises…

Portret

Reportage

Sport

Sfeerbeeld

Je ontvangt mijn foto’s altijd in hoge resolutie voor web- & printgebruik. Echter, houd ik de selectie altijd vrij minimaal – afhankelijk van de duur van een shoot. De selectie is altijd meer dan genoeg om een duidelijk beeld geven, meer dan genoeg om jouw verhaal te vertellen.

Waarom werk ik met kleine batches?

Ik houd het graag minimalistisch, behapbaar en leuk – eigenlijk zoals ik graag werk. Fotografen – ja, zelfs ik heb soms moeite met het killen van mijn darlings – hebben de neiging teveel foto’s te delen: pagina’s met honderden foto’s en veelal dubbele poses. Uit ervaring weet ik dat niemand, 1. de tijd heeft en 2. de zin om door zoveel foto’s te spitten en dat is zonde van al het werk die je er als fotograaf in stopt. Daarom ga ik voor simplisme, dan is er rust en tijd om te focussen op de foto’s die er toedoen, de beste foto’s die de speciale en betekenisvolle momenten goed weergeven. En dát vind ik veel belangrijker! En weet je, dat is ook meer dan genoeg.

Waarom met mij werken?

Het belangrijkste aspect van mijn fotografie, ben jij. Onder mijn klanten sta ik bekend om mijn authentieke portretten, die door gebruik van licht, aparte composities en kleurgebruik mensen mooi maakt – “laat shinen”. En dan niet op een fashionachtige manier – wat in z’n genre prachtig is – maar op een echte en ongepolijste wijze. Altijd belangrijk: je bent wie je bent en dat mag gezien worden.

Houd je van een beetje samen experimenteren? Ben je op zoek naar ongedwongen en levendige foto’s van evenementen en workshops? Of wil je juist een fraaie documentaire met de focus op veelzeggende details? Dan ben ik zeker jouw woman! Ik fotografeer met natuurlicht in combinatie van flitslicht. Voor portretten werk ik het liefst met een simpele studio setup – want ik ben niet zo groot en slepen met zware lichten is niet aan mij besteed. Ik werk altijd op locatie, en zoveel mogelijk buiten. Hierbij altijd rekening houdend met jouw wensen. Want als jij je happy en comfortabel voelt, heeft dat een positieve weerslag op de foto’s. In geval van binnenshoots, heb ik bij voorkeur een ruime en lichte ruimte nodig om mijn werk goed te kunnen doen.

Voor wie?

Mijn soort fotografie op mij eigen unieke wijze is geschikt voor iedereen die wat anders wil, die niet bang is om te experimenteren en ‘gekke’ dingen uit te proberen, die kan dealen met de momenten dat ik even in mijn bubbel zit als ik bedenk wat wij gaan doen of even niet weet hoe wij iets gaan aanpakken, die kan dealen met mijn intense staren – soms moet ik mensen heel diep aankijken om te voelen wat bij hen past. Het is dan ook voor mensen die niet bang zijn om zichzelf te zijn en kwetsbaar op te stellen, want tijdens mijn werk stel ik mij idem kwetsbaar op. Het is voor de mensen die vooral ook eigenzinnig en een beetje goed ‘gek’ zijn. En mijn fotografie is zeker geschikt voor de mensen die het nut van excellente fotografie begrijpen en mij daarvoor willen inhuren.

mail mij

Dus, ik kijk je nu even diep in de – online – ogen aan en daag je uit om jezelf te zijn. Je kunt mij mailen of berichten voor een prijsindicatie via mijn contactpagina. Of misschien wil je nog even naar mijn portfolio kijken om mij beter te leren kennen. Hopelijk tot gauw!